Avukata Sor sayfasında müvekkiller tarafından sıkça sorulan sorular yer almaktadır. Bu sayfada cevabını bulamadığınız bir soruyu avukatınıza sorabilirsiniz. Öncelikle sorduğunuz sorunun türünü belirleyip uygun avukata yönlendireceğiz. Kapsamlı bir hukuki danışmanlık hizmetiyle ilgileniyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
Nasıl dava açabilirim?
Dava açmak için bir dilekçe hazırlamanız gerekecektir. Dava dilekçesinde davanızı hangi mahkemede açacağınız, davanın tarafları ve adresleri, hukuki uyuşmazlığa ilişkin açıklamalar ve talep edilen hususlar yer almalıdır. Bu niteliklere sahip dilekçeyi hazırladıktan sonra davanızı mahkemede açabilirsiniz.
Hukuki danışmanlık nedir?
Hukuki danışmanlık, avukatınıza hukuki sorununuzu ayrıntılı olarak anlattığınız ve avukatınızın size tüm seçenekleri ve çözüm yollarını açıkladığı profesyonel bir danışmanlık sürecidir. Hukuki anlaşmazlığınızı daha verimli ve etkili bir şekilde çözmek için bir avukata danışmanız en iyisidir. Hukuki bir konuyu doğru bir şekilde değerlendirmek için, mevcut kanıtları ve olası sonuçları dikkatlice incelemek önemlidir.
Bir dava ne kadar sürer?
Davaların süresi iş yüküne, davanın türüne ve ihtiyaç duyulan kanıtlara bağlı olarak değişir. Bu nedenle kesin bir cevap vermek mümkün değil ancak dava türlerini ve ne kadar süreceğini yazımızdan inceleyebilirsiniz: Temyiz Mahkemesi davaları ne kadar sürer?
Sanal Avukata Soru Sor (Ask A Virtual Lawyer) nedir?
Avukata danışılmadan yapılan bir hukuki işlem önemli hakların kaybedilmesine yol açabilir. Uyuşmazlık öncesinde soru sorarsanız, sorunu mahkeme salonuna gelmeden çözebilirsiniz. Dava yargıya intikal ederse, önceden Avukata Soru Sor yardımı aldığınız için kendinizi savunmanız daha kolay olacaktır.
Avukat tutmak zorunlu mu?
Davanızı takip etmek için bir avukata danışmanız zorunlu değildir. Bununla birlikte, sonuçlar genellikle iyi değildir. Birçok kişinin haklı davası, kurallara uymadıkları veya son başvuru tarihlerini kaçırdıkları ya da taleplerini gerektiği gibi ileri sürmedikleri için reddedilmektedir. Avukat olmadan dava açmanızı tavsiye etmiyoruz.
WhatsApp üzerinden Avukata Sormak mümkün mü?
Bir müvekkil Whatsapp üzerinden bir avukata sorduğunda aynı sorular tekrar tekrar sorulur. Daha fazla gizlilik sunduğu için hukuki bir soruyu whatsapp sayfası üzerinden sormak en iyisidir. Ancak kimliğinizin ortaya çıkmasından endişeleniyorsanız bir takma ad kullanabilirsiniz. Sanal avukat soru sayfaları ve bir avukata whatsapp sormak eşit derecede gizlidir.
Nasıl vekaletname alabilirim?
Avukatınız size nasıl vekaletname alacağınız konusunda bilgi verebilir. Bir notere giderek kimlik ve ikamet bilgilerinizi ibraz etmeniz gerekecektir. Vekaletnamenize miras, nüfus ve boşanma için gerekli olanlar gibi özel yetkileri eklemeyi unutmayın.
Bir Avukata Hangi Soruları Sorabilirsiniz?
Sorularınız kesin ve net olursa daha etkili olacaktır. Davayla doğrudan ilgili olmayan konular hakkında soru sormayın. Bu, sorularınıza cevap vermemizi kolaylaştıracaktır. Konuya bağlı kaldığınız sürece her türlü bilgi dahil edilebilir. Lütfen göndermeden önce mesajınızı kontrol ederek eksik detay olmadığını teyit edin. Soruyu açık bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. Konudan bahsetmek yeterli olmayacaktır.
Adıma açılmış bir dava olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?
E-devlet, müdahil olduğunuz tüm davaları görüntüler. E-devlet size karşı açılan davanın hangi mahkemede açıldığını söyleyecektir. Ayrıca bir e-posta bildirimi de bekleyebilirsiniz.
Bir Avukata Hangi Soruları Sormalısınız
Dava açacağınız zaman bir avukata soru sormak faydalı olabilir. Örneğin, dava süreci boyunca ne yapmanız gerektiğini, hangi kanıtları sunmanız gerektiğini, avukatlık ücretlerini nasıl ödeyeceğinizi, yargılama masraflarını, harç ve masrafları veya davanızın başarılı olma olasılığını bilmek isteyebilirsiniz.
Avukatlık ücreti nedir?
Her yıl yayınlanan avukatlık asgari ücret tarifesi, avukatlık ücretinin alt sınırını belirler. Bu tutarı aşan bir sözleşme geçerlidir. Ortalama avukatlık ücretleri ve maaşları hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.
Davamın durumu nedir ve nasıl kontrol edebilirim?
Taraf olduğunuz dava dosyalarını ve dosyadaki tüm evrakları vatandas.uyap.gov.tr adresinden inceleyebilirsiniz.